De astăzi, încep simulările, cu corectare digitalizată!

Astăzi, începe simularea pentru Evaluarea Națională 2024, iar elevii clasei a VIII-a vor susține proba la limba și literatura română. În premieră, lucrările la simulări, dar și la examenele naționale – Evaluare Națională 2024 și Bacalaureat 2024 – vor fi corectate digital.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat luni, despre eficiența și precizia crescută pe care corectarea digitalizată o aduce procesului de evaluare, eliminând erorile umane cauzate de oboseală și simplificând adunarea punctajelor. Mai mult, Deca susține că „peste 90% dintre profesorii care au testat deja această variantă au spus că este mai eficientă.”

Astfel, la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click”, anunță Deca.

Pe de altă parte, în situația în care scanarea nu este efectuată corect sau dacă scrisul elevului este prea mic pentru a fi citit, există o soluție prevăzută. „Profesorul evaluator are un buton, se cheamă lucrare ilizibilă, lucrarea se rescanează și se transmite în timp real”, a declarat, la TVR Info, secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion, potrivit edupedu.ro.

Simulările pentru Evaluarea Națională 2024 continuă pe 6 februarie cu proba de matematică și pe 7 februarie cu proba la limba și literatura maternă. Elevii trebuie să fie prezenți în sălile de examen până la ora 8:30, cu începerea probelor programată pentru ora 9:00. Fiecare participant va avea la dispoziție două ore pentru completarea lucrării, după distribuirea subiectelor.

Rezultatele simulărilor vor fi comunicate pe 23 februarie și, deși nu vor fi înregistrate în catalog, ele vor servi drept instrument valoros pentru elevi, profesori și părinți în pregătirea pentru examenele de vară. În cazuri excepționale, rezultatele pot fi trecute în catalog la cerere.

Ai putea fi interesat și de: