Continuă greva în transportul public din Brăila. De șase zile, șoferii de autobuze și vatmanii refuză să iasă pe trasee, paralizând astfel transportul public din oraș. Protestatarii anunță că vor relua lucrul când conducerea companiei le va da garanții ferme că vor avea salarii mai mari. Luni, angajații Braicar au redactat un comunicat de presă prin care își cer scuze brăilenilor pentru situația creată.
„Suntem șoferi, șoferi de autobuze și vatmani pe tramvaiele care circulă în orașul Brăila. Suntem conștienți de faptul că v-am provocat neplăceri in ultimele zile, traficul de călători a fost perturbat in Brăila din cauza protestului nostru spontan! Ne cerem scuze, nu cerem nimic extraordinar, cerem o mărire de salariu, cerem condiții de muncă civilizate, cerem să lucrăm doar opt ore sau ceea ce lucrăm suplimentar, să ne fie plătit în luna in curs! Suntem și noi cetățeni ai acestui oraș, avem familii, avem copii! Autoritățile nu vor să vorbească cu noi, ne cer doar votul la fiecare patru ani! Condițiile de muncă sunt ca în Uganda, avem o singură linie de reparații la o flotă de 80 de autobuze! Avem o firmă externă de curățenie, două femei fac curățenie în 80 de autobuze! Scriem aceste rânduri doar pentru ca voi, concetățenii noștri, să ne înțelegeți, să ne scuzați pentru faptul că trebuie să mergeți pe jos și sunteți privați de transportul in comun în Brăila! Semnat: șoferii Braicar!”, se arată în comunicatul angajaților Braicar.
Protestul spontan al angajaților de la Braicar a început joi, 24 mai, și de atunci au fost onorate doar cursele convenție pentru muncitorii companiilor cu care regia de transport este sub contract. În rest, brăilenii care se deplasează în oraș sunt nevoiți să se descurce pe cont propriu. Conducerea Braicar a încercat să dezamorseze conflictul însă nu a avut cu cine discuta. Greviștii nu acceptă nici un compromis și vor garanții ferme că le vor fi majorate lefurile cu aproximativ 28%. Șefii de la Braicar susțin că o majorare a lefurilor mai mare de 7% ar destabiliza societatea, împingând-o spre faliment.
Acest lucru este susținut și de primarul Brăilei, Marian Dragomir, care a anunțat că pierderile înregistrate în ultimele zile, inclusiv despăgubirile promise brăilenilor care au abonamente de călătorie, vor fi imputate greviștilor. Situația este cu atât mai tensionată cu cât salariații amenință cu o demisie colectivă iar autoritățile locale vorbesc despre concedieri și au publicat anunțuri de angajare la Braicar.