2 x Zătun – spațiu dublu de distracție în aer liber

Distribuie articolul

 

 

Recent inaugurată, extensia de 12.500 de metri pătrați a zonei de agrement de la balta Zătun pune la dispoziția gălățenilor un plus de confort. Astfel, Zătun 2 înseamnă dublarea suprafeței inițiale a complexului de agrement și adăugarea a nouă căsuțe, fiecare fiind dotată cu bucătărie și baie proprie.

Copiii au acum la dispoziție un nou loc de joacă, echipat cu tobogane, rampe de cățărare și balansoare. Pentru familii, balta Zătun este locul perfect pentru socializare: au de ales dintre trei foișoare mari – două pentru 14 persoane și unul pentru 30 de persoane. Cinci pontoane pescărești nou amenajate își așteaptă pescarii împătimiți.

Atmosfera este completată de balansoare de grădină, mese, bănci, umbrele cu învelitoare din stuf și grătare. În concluzie, arată ca în filme, doar este mai bine (pentru că este real). Noua investiție este realizată de Consiliul Județean (CJ) Galați cu sprijinul fondurilor europene și completează una dintre zonele favorite ale gălățenilor pentru petrecerea timpului liber.

 

Concursuri și… energie pozitivă

Tot Complexul de agrement de la balta Zătun este gazdă și pentru competițiile anuale de pescuit organizate de Consiliul Județean Galați, pentru nevăzători și pentru persoanele cu deficiențe locomotorii.

Costel Fotea, președintele CJ, mărturisește: „Este imposibil de descris în cuvinte emoția pe care o simt când îi întâlnesc pe acești oameni extraordinari. Ei mă inspiră de fiecare dată cu veselia și determinarea lor. Dincolo de întrecerea pescărească, acest eveniment unic înseamnă relaxare în aer liber și socializare. Dacă acum vin participanți din peste 30 de județe ale țării, sper ca, în anii următori, să putem organiza aceste concursuri cu participare internațională”.

Și cum s-ar putea încheia o zi de concurs decât cu festivitatea de premiere și un prânz pescăresc cum scrie la carte?! Totul este bine când se termină cu un borș de pește tradițional.

 

Balta Zătun – repopulată anual

„Consiliul Județean asigură tot ceea ce este necesar pentru ca participanții la concursurile de pescuit – inclusiv cei cu probleme locomotorii și însoțitorii lor – să se bucure de această zi specială: cazare, masă, transport la baza de agrement și, bineînțeles, premii pentru concurs. Aceste concursuri sunt deja o tradiție importantă, pe care o continuăm, an de an. Eu cred că așteptăm – oaspeții noștri și noi – în egală măsură perioada competițiilor pescărești. Ei se bucură de regăsirea prietenilor din țară, iar noi ne încărcăm de energia lor pozitivă”, susține Costel Fotea.

Dar mai are balta pește? „Nu putem să riscăm să îi dezamăgim pe pasionații de pescuit”, ne asigură președintele Fotea, concluzionând: „Populăm periodic balta cu tone de pește, pentru ca toți iubitorii acestui sport să se poată relaxa și să se bucure de o partidă de pescuit, într-un loc superb”.

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD – Filiala Jud. Galati Realizat de SC Brighter Focus MM SRL, Cod de identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21240002


Distribuie articolul

You May Also Like